23 Daagse rondreis Thailand en India

Dagprogramma


Dag 01: Amsterdam – Bombay
U vliegt vanaf Amsterdam naar Bombay. Na aankomst in Bombay wordt u opgehaald en gebracht naar uw hotel.

Dag 02: Bombay
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de City tour van Mumbai. Indien u met een groep reist, zorgt u er dan wel voor dat u tijdig klaarstaat. Dit om oponthoud te voorkomen. U zult onder andere bezoeken: Hanging Garden, Dobhi Ghat, Ghandi Museum, Jain Tempel, Marine drive, Juhu. Indien mogelijk zult u ook een filmstudio bezoeken. Dit dient u bij aankomst door te geven. U wordt begeleid door een lokale gids (Hindi-Engels sprekend).

Dag 03: Bombay – Bangkok
U vliegt vandaag naar Bangkok. Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgehaald en gebracht naar uw hotel.

Dag 04: Bangkok
Vandaag hebt u een halve dag een City tour. We bezoeken onder andere verschillende tempels, markten en nog veel meer.

Dag 05: Bangkok
Vrije dag ter eigen besteding. Bangkok telt vele winkelgelegenheden en wordt door de Tourism Organisation of Thailand dan ook in het buitenland aangeprezen als winkelbestemming. Er zijn vele markten en in elke buurt zijn er vele, kleine min of meer gespecialiseerde winkeltjes, vaak geconcentreerd langs grote wegen, of rond grote luxe – warenhuizen en winkelcentra.

Dag 06: Bangkok – Floating market – Pattaya
In de ochtend vroeg gaat u per de minibus naar de beroemde drijvende markt van Damnern Saduak. Deze markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok in de provincie Ratchaburi en is de kleurrijkste drijvende markt die in Thailand wordt gehouden. Vroeger werd hier het verse fruit dat uit de boomgaarden uit de omgeving verkocht, samen met vlees en vis. Hoewel de echte lokale fruitmarkt helaas al plaats heeft gemaakt voor souvenirverkoop en fraaie kraampjes met snuisterijen blijft de markt erg leuk om te zien. Na de excursie vervolgen wij onze reis naar Pattaya waarna u bij aankomst in Pattaya naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 07: Pattaya – Coral Island
Een dagexcursie naar het meest nabije eiland voor de kust van Pattaya. Er is een mooi strand met helder warm water en redelijke koraalriffen die u vanuit een boot met glasbodem kunt bekijken. U kunt ook een duikbril met snorkel huren om alleen deze kleurige onderwaterwereld te verkennen. Een heerlijke lunch met vis en schaaldieren is inclusief. Geniet van zon, zee en strand.

Dag 08 – 10: Pattaya
Dagen ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar de Mini Siam gaan, Mini Siam is een Thaise versie van het Nederlandse Madurodam; ooit door een groep Nederlanders opgezet. In Mini Siam zijn veel beroemde gebouwen op een schaal van 1 op 25 nagebouwd; zowel gebouwen uit Thailand als uit het buitenland. Of naar Pattaya park, Pattaya Park is een watersportpark, met onder andere de hoogste toren van Pattaya.

Dag 11: Pattaya – Crocodile farm – Bangkok
Vandaag brengen wij u naar de crocodile farm even buiten Bangkok met duidende krokodillen. Hier kunt u genieten van een levensgevaarlijke show met krokodillen van allerlei formaten. Buiten de krokodillen zijn er talloze andere dieren en attracties in het park aanwezig zoals een mini dierentuin, zwembad met leuke glijbanen, dansshows, restaurants, speeltuin, enz. Vooral ook leuk voor mensen met kinderen! Na de Excursie vertrekken wij weer naar Bangkok.

Dag 12 – 14: Bangkok
Dagen ter vrije besteding. U kunt indien mogelijk ook naar de weekend markt. Op de weekend markt zijn echt allerlei koopjes te vinden. De prijzen voor souvenirs, kleding en andere spullen liggen hier aanmerkelijk lager dan in de rest van Bangkok. Sterker nog, hier worden de meeste zaken ingekocht! Buiten dat het zeer voordelig is, is de drukke weekendmarkt een attractie op zich. Uiteraard kunt u daar ook goed kennismaken met de Thaise keuken!

Dag 15: Bangkok
Vandaag in de avonduren volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Delhi.

Dag 16: Bangkok – Delhi
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u opgehaald en gebracht naar een hotel.

Dag 17: Delhi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Delhi. Wij zullen onder andere gaan bezoeken: Lal Kila, Parlements Buildings, Birla Tempel, Lotus tempel, Gate of india, Rajghat e.d. De gids zal u tijdens de tour begeleiden, adviseren en al u vragen beantwoorden.

Dag 18: Delhi – Jaipur (250 km / 5 uur)
We arriveren vanuit Delhi, in de hoofdstad van Rajasthan, Jaipur, Jaipur dankt haar bijnaam ‘Pink City’ aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins de toenmalige maharadja opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid.

Dag 19: Jaipur – Amber – Jaipur
Bezoek aan het Amber Fort. Hier kunt u met een olifant omhoog voor de steile klim naar het verlaten paleizen complex de Hawa Mahal, Sheez Mahal.

Dag 20: Jaipur-Fatehpursikri-Agra (6 uur)
Na ontbijt vertrekt u naar Agra. Onderweg eventueel de verlaten stad Fatehpur Sikri bezoeken. Na aankomst transfer naar hotel Holiday Inn 4* of Mansingh Hotel 4*.

Dag 21: Agra
Na het ontbijt bezoeken wij vandaag in Agra één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal, bezichtiging van het Fort . ( Entree betaalt u ter plaatse)

Dag 22: Agra-Mathura – Delhi (200 km/5 uur)
Na het ontbijt vertrekken wij naar Delhi, we maken een tussen stop voor Mathura de geboorte plaats van Shri Krishna.

Dag 23: Delhi – Amsterdam
U vliegt uit Delhi naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam.


Tarief inclusief:
– Vliegtickets
– Luchthavenbelasting
– Hotels
– Logies & ontbijt
– Airporttransfers

Tarief exclusief:
– Visum
– Reis- en Annuleringsverzekering
– Entreegelden en fooien

* Tarieven zijn afhankelijk van beschikbaarheid.


Landinformatie

India is een land dat, tijdens je vakantie, zeker een diepe indruk op je zal maken; vanwege de diversiteit, de mensen, het straatbeeld, de manier van (over)leven en de vele bezienswaardigheden. Een land dat je overbluft en waar je van tijd tot tijd ook rust moet nemen om de vele indrukken op je in te laten werken, een land waar je altijd weer iets meemaakt en waar je af en toe afstand van moet nemen; niet het gemakkelijkste land om in te reizen.
Het uitgestrekte land is na kolonisatie door de Engelsen sinds 1948 een democratisch land met verschillende religies, je vindt er o.a. Hindoeisten, Moslims, Boeddhisten en Sikhs. In het land wonen bijna 1 miljard mensen en wordt wel eens een continent op zich genoemd.

Klimaat
India kent drie jaargetijden: zomer, winter en regentijd. Het noorden kent een regenperiode van juli tot september waarbij er meestal in de namiddag een flinke verkoelende regenbui valt. In de maanden oktober tot maart is de winterperiode wat betekent dat de temperatuur aangenaam is (25 graden Celsius), in de noordelijke provincie is het vanwege de hoogte behoorlijk koud. In de maanden maart tot juni kan het in de laaglanden van India behoorlijk warm worden en is het aan te raden op het heetst van de dag rust te nemen/ in de schaduw te blijven. Iedere periode heeft zijn voor- en nadelen om te reizen; in de winter is het klimaat ideaal, maar daardoor is het overal ook druk, in de zomer is het warm, maar ook erg rustig bij de bezienswaardigheden, terwijl het in de regentijd nat kan zijn wat voor veel bedrijvigheid (en mooie plaatjes) op de velden zorgt.

Valuta
Het geldige betaalmiddel in India is de Rupee (1Rs= 100 paisa). 65 Rupee is ongeveer 1 euro. In kleine dorpen en tijdens de trektocht of kamelensafari is het bijna niet mogelijk geld te wisselen.

Vliegtijd
De vlucht van Amsterdam Schiphol naar India duurt ongeveer 8 uur.

Tijdsverschil
In India is het 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland.

Taal
De voertaal in Noord India is veelal Hindi, in andere gebieden worden weer andere talen gesproken. Vanwege de vele talen in het land en vanwege de koloniale invloeden wordt er veel Engels gesproken, ook door Indiërs uit verschillende provincies onderling. In hotels en restaurants wordt goed Engels gesproken.

Reisdocument
Voor de reis naar India dien je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum is verplicht en dien je aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag of bij Fly Best Travel. De kosten van dit visum bedragen bij ons € 75 voor een visum dat 3 maanden geldig is. Deze prijzen en de procedure van aanvraag zijn soms aan verandering onderhevig dus informeer altijd even bij de Ambassade of bij Fly Best Travel.


 

Op de hoogte blijven van onze nieuwsbrief en aanbiedingen?

Dan kunt u zich hieronder inschrijven...