22-daagse rondreis Klassiek India

Dagprogramma


Dag 01: Amsterdam – Bombay
Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam met de door u geselecteerde vlucht naar Bombay, het kan zijn dat u dezelfde dag nog aankomt ofwel de volgende ochtend, dus op dag 2 . Dit is afhankelijk van de vlucht en de tijden hiervan. Na aankomst in Bombay wordt u opgehaald en gebracht naar uw hotel.

Dag 02: Bombay
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de city tour van Mumbai. U zult onder andere bezoeken: Hanging Garden, Dobhi Ghat, Ghandi Museum, Jain Tempel, Marine drive, Juhu. U wordt begeleid door een lokale gids (Hindi-Engels sprekend).

Dag 03: Bombay – Delhi
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u opgehaald en gebracht naar een hotel in Karol bagh.

Dag 04: Delhi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Delhi. Wij zullen onder andere gaan bezoeken: Lal Kila, Parlements Buildings, Birla Tempel, Lotus tempel, Gate of india, Rajghat e.d. De gids zal u tijdens de tour begeleiden, adviseren en al u vragen beantwoorden.

Dag 05: Delhi – Jaipur (250 km / 5 uur)
We arriveren vanuit Delhi, in de hoofdstad van Rajasthan, Jaipur, Jaipur dankt haar bijnaam ‘Pink City’ aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins de toenmalige maharadja opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid.

Dag 06: Jaipur – Amber – Jaipur
Bezoek aan het Amber Fort. Hier kunt u met een olifant omhoog voor de steile klim naar het verlaten paleizen complex de Hawa Mahal, Sheez Mahal.

Dag 07: Jaipur-Fatehpursikri-Agra (6 uur)
Na ontbijt vertrekt u naar Agra. Onderweg eventueel de verlaten stad Fatehpur Sikri bezoeken. Na aankomst transfer naar hotel.

Dag 08: Agra – Orcha ( 200 km / 4.5 uur)
Na het ontbijt bezoeken wij vandaag in Agra één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal, bezichtiging van het Fort . ( Entree betaalt u ter plaatse). S’ middags reizen we verder naar Orcha. Een plaats met prachtige tempels en paleizen uit de 16e en 17e eeuw.

Dag 09: Orcha – Khajuraho ( 260 km / 6 uur)
Na het ontbijt vertrekken we naar Khajuraho. We rijden door het mooie platteland van Centraal-India naar Khajuraho. Temidden van het glooiende landschap in deze verre uithoek van noordoost Madhya Pradesh, staat een groep tempels die tot de best ontworpen en rijkst bewerkte van Noord- en Midden India behoren.

Dag 10: Khajuraho
Vandaag bezoeken we een halve dag de tempels van Khajuraho. De tempels werden in de 10de en 11de eeuw gebouwd. Van de 85 die er toen stonden, zijn er nog 22 over. De reden dat het erotische beeldhouwwerk het heeft overleefd, ligt aan de geïsoleerde ligging van de tempels. De moslims waren niet per se anti-hindoe, maar wel te preuts om dergelijke afbeeldingen te tolereren, zodat deze systematisch van de tempels werden verwijderd. De erotische tempels van Khajuraho behoren tot de belangrijkste monumenten van India.

Dag 11: Khajuraho – Allahabad
In circa 8 uur (300 km) rijden we vandaag naar Allahabad, een voor hindoes heilige stad. De andere naam voor Allahabad is Prayag. In deze plaats komen drie rivieren bij elkaar: de Ganges, de Yamuna en de mythologische Saraswati. Het is ook de plaats waar elke 12 jaar het grootse festival, de Kumbh Mela, wordt gehouden. De plaats waar de drie rivieren samenkomen wordt Sangam (ontmoetingsplaats) genoemd.

Dag 12: Allahabad
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Allahabad. We bezoeken onder andere de samenkomende rivieren.

Dag 13: Allahabad – Varanasi (100 km / 2 uur)
Wie India wil leren kennen, móet Varanasi zien, want Varanasi ís India. Maar daarmee is Varanasi ook een geestelijke beproeving voor de comfortabel gesitueerde westerling, voor wie dood en religie vaak nog slechts nissen vormen in een druk en werelds leven. Er is geen verhaal in de Indiase mythologie, waarin Varanasi nog niet bestond en we mogen rustig aannemen dat hier al een stad lag toen de Ariërs de bergpassen overtrokken uit Centraal-Azië om India te veroveren. Met zekerheid kunnen we zeggen dat Kashi(Varanasi) minstens 4000 jaar oud is en continu een levende stad is geweest tot de dag van vandaag.

Dag 14: Varanasi
Vroeg in de ochtend boottocht over de Ganges. Men kan genieten van een prachtige zonsopgang en de ochtendrituelen van de Hindoes.

Dag 15: Varanasi – Delhi
Vandaag bent u vrij. In de avonduren wordt u opgehaald en gebracht naar het treinstation voor de nachttrein van Varanasi naar Delhi. Overnachting in de airconditioned slaaptrein.

Dag 16: Delhi
Na aankomst op het treinstation van Delhi wordt u opgehaald en gebracht naar het hotel.

Dag 17 – 20: Delhi
Gehele dagen vrij ter eigen besteding.

Dag 21: Delhi
Vandaag, laat in de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor u terug vlucht naar Amsterdam.

Dag 22: Delhi – Amsterdam
Aankomst Amsterdam.


Tarief inclusief:
– Vliegtickets
– Luchthavenbelasting
– Hotels
– Logies & ontbijt
– Airporttransfers

Tarief exclusief:
– Visum
– Reis- en Annuleringsverzekering
– Entreegelden en fooien

* Tarieven zijn afhankelijk van beschikbaarheid.


Landinformatie

India is een land dat, tijdens je vakantie, zeker een diepe indruk op je zal maken; vanwege de diversiteit, de mensen, het straatbeeld, de manier van (over)leven en de vele bezienswaardigheden. Een land dat je overbluft en waar je van tijd tot tijd ook rust moet nemen om de vele indrukken op je in te laten werken, een land waar je altijd weer iets meemaakt en waar je af en toe afstand van moet nemen; niet het gemakkelijkste land om in te reizen.
Het uitgestrekte land is na kolonisatie door de Engelsen sinds 1948 een democratisch land met verschillende religies, je vindt er o.a. Hindoeisten, Moslims, Boeddhisten en Sikhs. In het land wonen bijna 1 miljard mensen en wordt wel eens een continent op zich genoemd.

Klimaat
India kent drie jaargetijden: zomer, winter en regentijd. Het noorden kent een regenperiode van juli tot september waarbij er meestal in de namiddag een flinke verkoelende regenbui valt. In de maanden oktober tot maart is de winterperiode wat betekent dat de temperatuur aangenaam is (25 graden Celsius), in de noordelijke provincie is het vanwege de hoogte behoorlijk koud. In de maanden maart tot juni kan het in de laaglanden van India behoorlijk warm worden en is het aan te raden op het heetst van de dag rust te nemen/ in de schaduw te blijven. Iedere periode heeft zijn voor- en nadelen om te reizen; in de winter is het klimaat ideaal, maar daardoor is het overal ook druk, in de zomer is het warm, maar ook erg rustig bij de bezienswaardigheden, terwijl het in de regentijd nat kan zijn wat voor veel bedrijvigheid (en mooie plaatjes) op de velden zorgt.

Valuta
Het geldige betaalmiddel in India is de Rupee (1Rs= 100 paisa). 65 Rupee is ongeveer 1 euro. In kleine dorpen en tijdens de trektocht of kamelensafari is het bijna niet mogelijk geld te wisselen.

Vliegtijd
De vlucht van Amsterdam Schiphol naar India duurt ongeveer 8 uur.

Tijdsverschil
In India is het 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland.

Taal
De voertaal in Noord India is veelal Hindi, in andere gebieden worden weer andere talen gesproken. Vanwege de vele talen in het land en vanwege de koloniale invloeden wordt er veel Engels gesproken, ook door Indiërs uit verschillende provincies onderling. In hotels en restaurants wordt goed Engels gesproken.

Reisdocument
Voor de reis naar India dien je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum is verplicht en dien je aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag of bij Fly Best Travel. De kosten van dit visum bedragen bij ons € 75 voor een visum dat 3 maanden geldig is. Deze prijzen en de procedure van aanvraag zijn soms aan verandering onderhevig dus informeer altijd even bij de Ambassade of bij Fly Best Travel.


 

Op de hoogte blijven van onze nieuwsbrief en aanbiedingen?

Dan kunt u zich hieronder inschrijven...