21-daagse rondreis Noord- India, Goa, Delhi en Kerala

Dagprogramma


Dag 01: Amsterdam – Bombay
Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam met de door u geselecteerde vlucht naar Bombay, het kan zijn dat u diezelfde dag nog aankomt ofwel de volgende ochtend, dus op dag 2 . Dit is afhankelijk van de vlucht en de tijden hiervan. Na aankomst in Bombay wordt u opgehaald en gebracht naar uw hotel.

Dag 02: Bombay – City Tour
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de City tour van Mumbai. Indien u met een groep reist, zorgt u er dan wel voor dat u tijdig klaarstaat. Dit om oponthoud te voorkomen. U zult onder andere bezoeken: Hanging Garden, Dobhi Ghat, Ghandi Museum, Jain Tempel, Marine drive, Juhu. Indien mogelijk zult u ook een filmstudio bezoeken. Dit dient u bij aankomst door te geven. U wordt begeleid door een lokale gids (Hindi-Engels sprekend).

Dag 03: Bombay – Goa
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de vlucht naar Goa. Na aankomst verblijf in hotel.

Dag 04: Goa – City Tour

Dag 05: Goa – Cochin
Vandaag wordt u opgehaald voor de reis naar Chochin.

Dag 06: Cochin – City Tour
Vandaag wordt u opgehaald voor de City tour van Cochin. Kochi, vroeger bekend als Cochin, is de op een na grootste stad in de Indiase deelstaat Kerala. De stad is gelegen in het district Ernakulam en heeft bijna 600.000 inwoners.

Dag 07: Cochin
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 08: Cochin – Allepey
Verblijf in hotel. In de namiddag een boatcruise backwaters Vandaag gaat u aan boord van een zogenaamde ‘houseboat’. Al varend verkent u het natuurgebied van Kerala (Backwaters). U passeert lokale dorpen en kunt genieten van de prachtige natuur. Een unieke ervaring!

Dag 09: Alleppey – Kovalam
Vandaag wordt u na het ontbijt gebracht naar Kovalam.

Dag 10: Kovalam
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 11: Kovalam – Kanyakumari
Verblijf in hotel. In de namiddag een City tour.

Dag 12: Kanyakumari – Madurai
Na aankomst verblijf in hotel.

Dag 13: Madurai – City Tour
Vandaag wordt u opgehaald voor een City tour met gids.

Dag 14: Madurai – Trichy – Tanjore
Verblijf in Hotel. In de namiddag een City tour. TANJORE met de beroemde en indrukwekkende tempel Brihadishara die later model stond voor dergelijke bouwwerken in Cambodia en Indonesië.

Dag 15: Tanjore – Chennai
Vandaag vertrekken we met de auto naar Chennai. Na aankomst in Chennai verblijft u in hotel.

Dag 16: Chennai – Halve dag City Tour
In de namiddag bezoeken we Chennai, het vroegere MADRAS, hoofdstad van de deelstaat Tamilnadu. De stad herinnert ons aan het Victoriaanse tijdperk onder Brits bestuur: het fort St.-George, gebouwd in 1653 door de Oost-Indische Compagnie en dat vandaag dienst doet als overheidsgebouw; de fraaie kerk St.-Mary (1678-1680), de eerste kerk in India en bovendien het oudst bestaande Brits bouwwerk in India; het Gerechtsgebouw; het Gouvernementeel Museum en de Arts Galery.

Dag 17: Chennai – Delhi
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst in Delhi transfer naar hotel.

Dag 18: Delhi
Gehele dage vrij ter eigen besteding.

Dag 19: Delhi
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 20: Delhi
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 21: Delhi – Amsterdam
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 22: Amsterdam
Aankomst Amsterdam.


Tarief inclusief:
– Vliegtickets
– Luchthavenbelasting
– Hotels
– Logies & ontbijt
– Airporttransfers

Tarief exclusief:
– Visum
– Reis- en Annuleringsverzekering
– Entreegelden en fooien

* Tarieven zijn afhankelijk van beschikbaarheid.


Landinformatie

India is een land dat, tijdens je vakantie, zeker een diepe indruk op je zal maken; vanwege de diversiteit, de mensen, het straatbeeld, de manier van (over)leven en de vele bezienswaardigheden. Een land dat je overbluft en waar je van tijd tot tijd ook rust moet nemen om de vele indrukken op je in te laten werken, een land waar je altijd weer iets meemaakt en waar je af en toe afstand van moet nemen; niet het gemakkelijkste land om in te reizen.
Het uitgestrekte land is na kolonisatie door de Engelsen sinds 1948 een democratisch land met verschillende religies, je vindt er o.a. Hindoeisten, Moslims, Boeddhisten en Sikhs. In het land wonen bijna 1 miljard mensen en wordt wel eens een continent op zich genoemd.

Klimaat
India kent drie jaargetijden: zomer, winter en regentijd. Het noorden kent een regenperiode van juli tot september waarbij er meestal in de namiddag een flinke verkoelende regenbui valt. In de maanden oktober tot maart is de winterperiode wat betekent dat de temperatuur aangenaam is (25 graden Celsius), in de noordelijke provincie is het vanwege de hoogte behoorlijk koud. In de maanden maart tot juni kan het in de laaglanden van India behoorlijk warm worden en is het aan te raden op het heetst van de dag rust te nemen/ in de schaduw te blijven. Iedere periode heeft zijn voor- en nadelen om te reizen; in de winter is het klimaat ideaal, maar daardoor is het overal ook druk, in de zomer is het warm, maar ook erg rustig bij de bezienswaardigheden, terwijl het in de regentijd nat kan zijn wat voor veel bedrijvigheid (en mooie plaatjes) op de velden zorgt.

Valuta
Het geldige betaalmiddel in India is de Rupee (1Rs= 100 paisa). 65 Rupee is ongeveer 1 euro. In kleine dorpen en tijdens de trektocht of kamelensafari is het bijna niet mogelijk geld te wisselen.

Vliegtijd
De vlucht van Amsterdam Schiphol naar India duurt ongeveer 8 uur.

Tijdsverschil
In India is het 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland.

Taal
De voertaal in Noord India is veelal Hindi, in andere gebieden worden weer andere talen gesproken. Vanwege de vele talen in het land en vanwege de koloniale invloeden wordt er veel Engels gesproken, ook door Indiërs uit verschillende provincies onderling. In hotels en restaurants wordt goed Engels gesproken.

Reisdocument
Voor de reis naar India dien je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum is verplicht en dien je aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag of bij Fly Best Travel. De kosten van dit visum bedragen bij ons € 75 voor een visum dat 3 maanden geldig is. Deze prijzen en de procedure van aanvraag zijn soms aan verandering onderhevig dus informeer altijd even bij de Ambassade of bij Fly Best Travel.


 

Op de hoogte blijven van onze nieuwsbrief en aanbiedingen?

Dan kunt u zich hieronder inschrijven...