16-daagse rondreis Noord-India, Bombay en Goa

Dagprogramma


Dag 01: Amsterdam – Bombay
Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam met de door u geselecteerde vlucht naar Bombay, het kan zijn dat u diezelfde dag nog aankomt ofwel de volgende ochtend, dus op dag 2. Dit is afhankelijk van de vlucht en de tijden hiervan. Na aankomst in Bombay wordt u opgehaald en gebracht naar uw hotel.

Dag 02: Bombay – City Tour
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de City tour van Mumbai. Indien u met een groep reist, zorgt u er dan wel voor dat u tijdig klaarstaat. Dit om oponthoud te voorkomen. U zult onder andere bezoeken: Hanging Garden, Dobhi Ghat, Ghandi Museum, Jain Tempel, Marine drive, Juhu. Indien mogelijk zult u ook een filmstudio bezoeken. Dit dient u bij aankomst door te geven. U wordt begeleid door een lokale gids (Hindi-Engels sprekend).

Dag 03: Bombay
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 04: Bombay – Goa
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de vlucht naar Goa. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 05: Goa
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 06: Goa
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 07: Goa
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 08: Goa – Delhi
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u gebracht naar uw hotel.

Dag 09: Delhi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Delhi. Wij zullen onder andere gaan bezoeken: Lal Kila, Parlements Buildings, Birla Tempel, Lotus tempel, Gate of India, Rajghat e.d. De gids zal u tijdens de tour begeleiden, adviseren en al uw vragen beantwoorden.

Dag 10: Delhi – Jaipur
Na het ontbijt vertrekken we vanuit Delhi, naar de hoofdstad van Rajasthan, Jaipur, Jaipur dankt haar bijnaam ‘Pink City’ aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins de toenmalige maharadja opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid.

Dag 11: Jaipur – Amber – Jaipur
Bezoek aan het Amber Fort. Hier kunt u met een olifant omhoog voor de steile klim naar het verlaten paleizen complex de Hawa Mahal, Sheez Mahal.

Dag 12: Jaipur-Fatehpur Sikri-Agra
Na ontbijt vertrekt u naar Agra. Onderweg eventueel de verlaten stad Fatehpur Sikri bezoeken. Na aankomst transfer naar hotel.

Dag 13: Agra – Taj Mahal – Delhi
Na het ontbijt bezoeken wij vandaag in Agra één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal, bezichtiging van het Fort(Entree betaalt u ter plaatse). Vervolgens rijden wij weer naar Delhi.

Dag 14: Delhi
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 15: Delhi – Amsterdam
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht weer terug naar Amsterdam.

Dag 16: Amsterdam
Aankomst Amsterdam.


Tarief inclusief:
– Vliegtickets
– Luchthavenbelasting
– Hotels
– Logies & ontbijt
– Airporttransfers

Tarief exclusief:
– Visum
– Reis- en Annuleringsverzekering
– Entreegelden en fooien

* Tarieven zijn afhankelijk van beschikbaarheid.


Landinformatie

India is een land dat, tijdens je vakantie, zeker een diepe indruk op je zal maken; vanwege de diversiteit, de mensen, het straatbeeld, de manier van (over)leven en de vele bezienswaardigheden. Een land dat je overbluft en waar je van tijd tot tijd ook rust moet nemen om de vele indrukken op je in te laten werken, een land waar je altijd weer iets meemaakt en waar je af en toe afstand van moet nemen; niet het gemakkelijkste land om in te reizen.
Het uitgestrekte land is na kolonisatie door de Engelsen sinds 1948 een democratisch land met verschillende religies, je vindt er o.a. Hindoeisten, Moslims, Boeddhisten en Sikhs. In het land wonen bijna 1 miljard mensen en wordt wel eens een continent op zich genoemd.

Klimaat
India kent drie jaargetijden: zomer, winter en regentijd. Het noorden kent een regenperiode van juli tot september waarbij er meestal in de namiddag een flinke verkoelende regenbui valt. In de maanden oktober tot maart is de winterperiode wat betekent dat de temperatuur aangenaam is (25 graden Celsius), in de noordelijke provincie is het vanwege de hoogte behoorlijk koud. In de maanden maart tot juni kan het in de laaglanden van India behoorlijk warm worden en is het aan te raden op het heetst van de dag rust te nemen/ in de schaduw te blijven. Iedere periode heeft zijn voor- en nadelen om te reizen; in de winter is het klimaat ideaal, maar daardoor is het overal ook druk, in de zomer is het warm, maar ook erg rustig bij de bezienswaardigheden, terwijl het in de regentijd nat kan zijn wat voor veel bedrijvigheid (en mooie plaatjes) op de velden zorgt.

Valuta
Het geldige betaalmiddel in India is de Rupee (1Rs= 100 paisa). 65 Rupee is ongeveer 1 euro. In kleine dorpen en tijdens de trektocht of kamelensafari is het bijna niet mogelijk geld te wisselen.

Vliegtijd
De vlucht van Amsterdam Schiphol naar India duurt ongeveer 8 uur.

Tijdsverschil
In India is het 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland.

Taal
De voertaal in Noord India is veelal Hindi, in andere gebieden worden weer andere talen gesproken. Vanwege de vele talen in het land en vanwege de koloniale invloeden wordt er veel Engels gesproken, ook door Indiërs uit verschillende provincies onderling. In hotels en restaurants wordt goed Engels gesproken.

Reisdocument
Voor de reis naar India dien je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum is verplicht en dien je aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag of bij Fly Best Travel. De kosten van dit visum bedragen bij ons € 75 voor een visum dat 3 maanden geldig is. Deze prijzen en de procedure van aanvraag zijn soms aan verandering onderhevig dus informeer altijd even bij de Ambassade of bij Fly Best Travel.


Op de hoogte blijven van onze nieuwsbrief en aanbiedingen?

Dan kunt u zich hieronder inschrijven...