15-daagse rondreis Mauritius

Dagprogramma


Dag 01: Amsterdam – Mauritius
U vliegt van Amsterdam Schiphol Airport via Dubai, Parijs of London naar Mauritius.

Dag 02: Mauritius
Welkom op Mauritius! U Komt in de ochtenduren aan op Mauritius. Op de luchthaven wordt u opgehaald en gebracht naar uw appartement. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw lange reis, en uw omgeving verkennen.

Dag 03: Excursie naar het noorden
Begin uw dag met een bezoek aan één van de oudste hindu-tempels van Mauritius, de mandir in Triolet. Vandaar uit begeven we ons naar Goodlands, een Indiaas aandoend dorpje, alwaar u een wandeling kunt maken door het centrum. Daarna kunt u gedurende één uur genieten van de pracht van de Pamplemousses botanische tuin, in de 18e eeuw aangelegd door de franse regering, met 600 verschillende soorten vegetaties, waaronder de talipot palm die eens in de 60 jaar bloeit. Aangenomen wordt dat de Pamplemousses Garden genoemd is naar de citrusplant Pamplemoucier, geïmporteerd door de Hollanders uit Java. In de middag gaan we richting de hoofdstad Port Louis, omgeven door bergen. Daar krijgt u o.a. de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de markt en winkelcentra, waaronder Caudan Waterfront, meest populaire uitgaanscentrum van Mauritius. Wij beëindigen onze dag met een kort bezoekje aan het publieke strand Mon Choisy.

Dag 04: Vrije dag
De gehele dag vrij. U kunt op het eiland op eigen gelegenheid uitstapjes maken. Bijvoorbeeld met de catamaran die vanuit diverse punten vanaf Mauritius vertrekt, naar de eilandjes rondom Mauritius. Zoals Ile aux Cerfs, vanuit het klein vissersdorpje, Trou d’eau Douce, vertrekt u naar Ile aux Cerfs waar u de mooiste stranden aantreft, een uitstekende excursie voor een luilekkerdag. U kunt er tal van watersporten doen en er word ook een barbecue georganiseerd.

Dag 05: Excursies naar het zuidwesten
Gedurende een half uur heeft men de gelegenheid om in Floreal de diamantenwinkel met uitzicht op het diamant-atelier te bezichtigen. Daarna kunt u genieten van het paronama vanuit Trou aux Cerfs, met 85 m in de diepte de vulkanische krater van Curepipe. Voorts gaan we richting Grand Bassin, tempelcomplex en pelgrimsplaats voor de hindustanen m.n. tijdens Mahashivratree ‘The great night of Lord Shiva.’ Daarna wordt de tour voortgezet langs het nationale park in de Black River Gorges, waar u de gelegenheid gegeven wordt van elk bezienswaardig uitzichtspunt foto’s te maken.Via de westkust met uitzicht op het prachtige blauw van de zee bereiken we Chamarel Sevencoloured Earth, zand ontstaan uit de vulkanische as met zeven dominerende kleuren, waaronder violet, oker en rood. Daarna begeven we ons weer richting appartement / hotel.

Dag 06: Vrije dag
De gehele dag vrij te besteden.
Tip: The Nessee; Zien hoe het leven onder water eruit ziet? Ga met een volledige veilige semi duikboot 35m. onder water en ervaar het onderwaterleven van Mauritius.

Dag 07: Excursies naar het zuiden
Bezoek aan de Bois Cherie Thee fabriek. Geniet van een lekker kopje Bois Cherie thee. In het zuiden van het eiland ligt het dorpje Surinam, interessant voor de
Surinaams / Nederlandse toeristen vanwege de gemeenschappelijke naam met hunl and van afkomst. Daarna kunt u op Gris Gris genieten van het schilderachtige
uitzichtspunt van de woeste zeegolven tegen de kolossale zeerotsen botsend. Later in de middag kunt u (optioneel) een wandeling met gids door het Crocodile Park
maken (subtropische vallei en krokodillen-farm in het uiterste zuiden). Het programma wordt ten slotte beëindigd met een bezoek aan de Rochester watervallen midden in de suikerrietvelden in het zuiden.

Dag 08: Vrije dag
Vrije dag.

Dag 09: Vrije dag
Vrije dag.

Dag 10: Excursie naar het oosten
Tussen de vele heilige plaatsten in Mauritius is de tempel van Poste de Flaq uniek vanwege zijn ligging in de lagune van de oceaan, slechts bereikbaar voor voertuigen tijdens web tijding. Central Flacq winkelcentrum is de grootste in het oosten waar u de indiase atmosfeer kunt proeven (veel winkels met Indiase kleding en andere typisch Indiase waren). U kunt per normale – of speedboot varen naar het paradijselijke eiland Ile aux Cerfs (mooie witte stranden, mogelijkheden tot verschillende soorten watersport z.a. parasailen, duiken etc.).
Tevens kunt u de keuze maken om op weg naar het eiland de watervallen te bezoeken.

Dag 11 – 13: Vrije dagen
Vrije dagen, vrij te besteden. Hierbij kunt u tempels, moskeeën, historische monumenten en museums bezoeken. Of gebruik maken van de vele excursies die ter plekke worden aangeboden.

Dag 14: Mauritius – Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam
Aankomst Amsterdam.


Vanaf Eur. 1250,- pp

Tarief inclusief:
– Vliegtickets
– Luchthavenbelasting
– Hotels
– Logies & ontbijt
– Airporttransfers

Tarief exclusief:
– Visum
– Reis- en Annuleringsverzekering
– Entreegelden en fooien

* Tarieven zijn afhankelijk van beschikbaarheid.


Landinformatie

Dromen van palmenstranden, een blauwe zee, rustig kabbelende golven, een hangmat en een gekoeld drankje met Old Mill Rum of met heerlijk vers ananas-, mango-, of papayasap – deze dromen komen op Mauritius uit. De koraalriffen, die bijna het gehele eiland omgeven, fungeren als golfbreker en zorgen voor rustig zwemwater aan het fijne zandstrand. De vissen en schaaldieren, die het koraal als voedingsbron benutten, ziet u ´s avonds terug bij het diner in de vorm van heerlijke zeevruchten. Mauritius is veel meer dan een tropisch strandparadijs. Het eiland heeft in het binnenland pittoreske dorpjes en bedrijvige stadjes, een prachtige subtropische vegetatie, Indische tempels, Chinese pagodes, fraaie kerken en kleine moskeeën. De vitaliteit en levensvreugde van de multiculturele samenleving uit zich bij allerlei festiviteiten, die doorlopend worden gevierd, en in een veelzijdige, smaakvolle keuken. Laat uw droom werkelijkheid worden!
Mauritius is van vulkanische oorsprong en ontstond 13 miljoen geleden. De vulkanen op het eiland werken al niet meer sinds 200.000 jaar, hoewel er 10.000 jaar geleden nog lava uitgestroomd is. Dat het land van vulkanische oorsprong is, is nog te zien aan de miljoenen vulkanische stenen die op de grond liggen. Het centraal plateau bereikt op enkele plaatsen hoogten van meer dan 600 meter met als hoogste punt de Piton de la Rivière Noire (813 m). De bergen zijn niet zozeer bijzonder qua hoogte maar zijn opmerkelijk door hun grimmige en bijzondere vormen. Ook zijn er diepe ravijnen met spectaculaire watervallen te zien. Voor de sterk gelede kust liggen koraalriffen. Deze koraalriffen beschermen Mauritius als het ware tegen de invloeden van de zee. In het binnenland liggen een aantal grote kratermeren. Mauritius telt ongeveer zestig riviertjes. De Grand River South East is de langste met bijna 40 km. De Rivière du Poste is 24 km lang. Op plaatsen waar de oorspronkelijke begroeiing nog bestaat, komt tropisch oerwoud voor. Mauritius ligt 855 km ten oosten van Madagaskar. Mauritius is 1864 km2 groot, Rodrigues is 103 km2 groot. De gehele staat samen met al zijn gebiedsdelen is 2045 km2 groot. Mauritius is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht.

Klimaat
Het tropische zeeklimaat op Mauritius is op zich vrij gelijkmatig maar kan plaatselijk zeer verschillen. Zo is het aan de kust het warmst en kan het op het centraal plateau op hetzelfde moment vijf graden koeler zijn. Opmerkelijk is ook dat het aan de kust droog is terwijl het in het binnenland regent, en vice versa. En dat voor een eiland dat maar 58 bij 47 kilometer meet. Ook het weer aan de oost- en westkust kan op hetzelfde moment verschillen. De hoogste temperaturen worden gemeten van januari tot april, tussen de 25 en 35° graden Celsius. De Mauritiaanse “winter” duurt van juli tot september als het niet warmer wordt dan 24°C overdag en 16°C ‘s nachts. Voor Europeanen is dit een perfecte temperatuur. Bovendien valt er dan minder regen en is het minder drukkend warm.

Valuta
Mauritiaanse roepie (MUR). 100 MUR = ca. 2,88 €, 1 € = 34,73 MUR

Vliegtijd
De vlucht van Amsterdam Schiphol naar Mauritius duurt ongeveer 12 tot 13 uur.

Tijdsverschil
Tijdens de zomertijd bedraagt het tijdverschil plus 2 uur. In de overige tijd is het verschil plus 3 uur.

Taal
De officiële talen op Mauritius zijn het Engels en het Frans. De omgangstaal is echter vooral het Creools dat iedereen spreekt en verstaat. Een andere taal die veel gesproken wordt is niet zozeer het Hindi, als wel de “Creoolse” exponent het Bhojpuri, dat door ongeveer 200.000 mensen wordt gesproken. Andere Indische talen die gesproken worden zijn o.a. Urdu en Gujarathi.


 

Op de hoogte blijven van onze nieuwsbrief en aanbiedingen?

Dan kunt u zich hieronder inschrijven...