12-daagse klassieke Kerala Tour India

Dagprogramma


Dag 1: Aankomst Mumbai
Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Bombay International Airport. Afhankelijk van uw vlucht komt u dezelfde dag aan in Bombay. Vanaf de luchthaven wordt u opgehaald en gebracht naar uw hotel in Bombay.

Dag 02: Mumbai – Cochin: Shoppen
‘S Ochtends transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Cochin te stappen. Bij aankomst op het vliegveld en transfer naar het hotel. In de middag stadstour van Cochin naar het Nederlands Palace (gebouwd door de Portugezen), Jood Town, de 1568 Joodse Synagoge, Spice Market, waar de lucht is gevuld met de doordringende geur van specerijen, St. Franciscus kerk en de Chinese visnetten te bezoeken . De avond heeft een voorstelling van de meest populaire klassieke dans Kerala’s. Overnachting in hotel.

Dag 03: Cochin – Munnar
Na het ontbijt rijden we naar Munnar (4 ½ uur), de prachtige heuvel station van Kerala. Transfer naar het hotel bij aankomst. Breng de resterende dagen op uw gemak en geniet van pittoreske landschappen. Bezoek de aromatische thee plantages, of genieten van spannende sport activiteiten zoals paragliden. ‘S Avonds transfer naar het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 04: Munnar – Thekkady (PERIYAR)
Na het ontbijt vertrek naar Periyar in de ochtend (4 uur) en transfer naar het hotel bij aankomst. U kunt kiezen voor een aangename boottocht langs het meer van Periyar in de avond. Geniet van het kijken gevarieerde vogels en dieren zoals tijgers, olifanten, wilde zwijnen, herten, enz. op het Periyar / Thekkady National Park. U kunt ook naar een paar tribale dorpen rond Periyar en wees getuige van fascinerende activiteiten van tribals het verzamelen van honing van gevaarlijke heuvel bijen. ‘S Avonds transfer naar het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 05: Thekkady – Kumarakom
Na het ontbijt vertrek naar Kumarakom (3 ½ uur) op dag 5 van Kerala Tour Routebeschrijving. Check in bij Backwater Resort bij aankomst. Breng de rest van de dag ter vrije besteding in het pittoreske backwaters dat een van de belangrijkste attracties van Kerala te vormen. Overnachting in hotel.

Dag 06: Kumarakom – Alleppey
Na het ontbijt transfer naar Kottayam aan boord van de luxe woonboot voor een overnachting reis langs de rustige Kerala backwaters naar Alleppey.

Dag 07: Alleppey – Kovalam
Aan boord te gaan van de woonboot in Alleppey en over te brengen naar Kovalam. Inchecken in het hotel vlak bij het strand bij aankomst. Dag vrij te besteden aan vrije tijd op het strand. Geniet van het spelen met het gouden zand of een duik nemen in het ondiepe water. Een rustgevende zonnen is een perfecte optie om te ontspannen. De meer avontuurlijk die kunnen genieten van spannende strandsporten. Een Ayurvedische massage kan ook worden gebruik gemaakt (optioneel). ‘S Avonds transfer naar het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 08: Kovalam
Na het ontbijt volledige dag bezoek van Kovalam, bezoek stranden naar Cape Camorin waar u een bezoek Padmanabhapuram Paleis en het Archeologisch Museum. ‘S Avonds transfer naar het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 09: Kovalam – Trivandrum – Kovalam
Na het ontbijt rijden we naar Trivandrum, aangekomen in Trivandrum stadstour door Trivandrum. De belangrijkste attractie is Padmanabhaswami Temple, een van de 108 bedevaartplaatsen voor de Vaishnavites. Het prachtige houtsnijwerk op zijn 400 zuilen is opmerkelijk. ‘S Avonds transfer naar het hotel. Middag vrij voor ontspanning op het strand. Overnachting in hotel.

Dag 10 Trivandrum – Mumbai
Ochtends transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Mumbai aan boord. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 11: Bombay – Amsterdam
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor u vlucht weer terug naar Amsterdam.


Tarief inclusief:
– Vliegtickets
– Luchthavenbelasting
– Hotels
– Logies & ontbijt
– Airporttransfers

Tarief exclusief:
– Visum
– Reis- en Annuleringsverzekering
– Entreegelden en fooien

* Tarieven zijn afhankelijk van beschikbaarheid.


Landinformatie

India is een land dat, tijdens je vakantie, zeker een diepe indruk op je zal maken; vanwege de diversiteit, de mensen, het straatbeeld, de manier van (over)leven en de vele bezienswaardigheden. Een land dat je overbluft en waar je van tijd tot tijd ook rust moet nemen om de vele indrukken op je in te laten werken, een land waar je altijd weer iets meemaakt en waar je af en toe afstand van moet nemen; niet het gemakkelijkste land om in te reizen.
Het uitgestrekte land is na kolonisatie door de Engelsen sinds 1948 een democratisch land met verschillende religies, je vindt er o.a. Hindoeisten, Moslims, Boeddhisten en Sikhs. In het land wonen bijna 1 miljard mensen en wordt wel eens een continent op zich genoemd.

Klimaat
India kent drie jaargetijden: zomer, winter en regentijd. Het noorden kent een regenperiode van juli tot september waarbij er meestal in de namiddag een flinke verkoelende regenbui valt. In de maanden oktober tot maart is de winterperiode wat betekent dat de temperatuur aangenaam is (25 graden Celsius), in de noordelijke provincie is het vanwege de hoogte behoorlijk koud. In de maanden maart tot juni kan het in de laaglanden van India behoorlijk warm worden en is het aan te raden op het heetst van de dag rust te nemen/ in de schaduw te blijven. Iedere periode heeft zijn voor- en nadelen om te reizen; in de winter is het klimaat ideaal, maar daardoor is het overal ook druk, in de zomer is het warm, maar ook erg rustig bij de bezienswaardigheden, terwijl het in de regentijd nat kan zijn wat voor veel bedrijvigheid (en mooie plaatjes) op de velden zorgt.

Valuta
Het geldige betaalmiddel in India is de Rupee (1Rs= 100 paisa). 65 Rupee is ongeveer 1 euro. In kleine dorpen en tijdens de trektocht of kamelensafari is het bijna niet mogelijk geld te wisselen.

Vliegtijd
De vlucht van Amsterdam Schiphol naar India duurt ongeveer 8 uur.

Tijdsverschil
In India is het 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland.

Taal
De voertaal in Noord India is veelal Hindi, in andere gebieden worden weer andere talen gesproken. Vanwege de vele talen in het land en vanwege de koloniale invloeden wordt er veel Engels gesproken, ook door Indiërs uit verschillende provincies onderling. In hotels en restaurants wordt goed Engels gesproken.

Reisdocument
Voor de reis naar India dien je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum is verplicht en dien je aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag of bij Fly Best Travel. De kosten van dit visum bedragen bij ons € 75 voor een visum dat 3 maanden geldig is. Deze prijzen en de procedure van aanvraag zijn soms aan verandering onderhevig dus informeer altijd even bij de Ambassade of bij Fly Best Travel.


 

Op de hoogte blijven van onze nieuwsbrief en aanbiedingen?

Dan kunt u zich hieronder inschrijven...